En av Luleås äldsta butiker

Lindbergs Konst & Ram är ett familjeföretag per definition. Det började med att Helene Lindbergs farbror startade verksamheten 1969, med hennes mamma som butiksansvarig. Ett år senare köpte hennes föräldrar företaget. Helene hjälpte till och lärde sig inramningens grunder.

En lång tid arbetade både mamma, pappa och två systrar i företaget. Men 1998 övertog Helene ruljansen helt. Idag har företaget fyra medarbetare i butiken och i de närliggande verkstäderna.

Helene LindbergHelene Lindberg

Helene, som idag äger Lindbergs Konst & Ram, är till lika stora delar en fascinerad som passionerad nybörjare i trädgården. Det gröna intresset väcktes till liv då familjen byggde ut sitt hus i Svartöstan och trädgården blev förändrad. På sommaren gräver hon ner fingrarna i myllan. Resten av årets tid njuter hon av arbetslugnet i det nya, luftiga verandarummet.

Karina LundbäckKarina Lundbäck

När Karina, som har jobbat hos oss i närmare trettio år, pratar om fjällstugan i Tärnaby gör hon det med kärlek i rösten. Där, vid en fjällbäck, vilar hon. Samlar kraft. Och filosoferar – helst i ensamhet. Där laddar hon batterierna. Och njuter av det konstverk som bara naturen kan skapa.

Peter ÅbergPeter Åberg

Peter är företagets konstnär. När han började hos oss upplevde Peter den unga, ambitiösa konstnärens konflikt mellan brödfödan och de konstnärliga drömmarna. Nu har han jobbat här sedan 1998. Det tar vi som ett tecken på att han även får utlopp för sin kreativitet på arbetstid.